Що заборонено українським водіям під час воєнного стану: порушникам загрожує кримінальна відповідальність

В Україні ще з 2022 року діє важлива заборона, яка поширюється на всіх водіїв в усіх регіонах. Рішенням військового командування водіям автомобілів і мотоциклів заборонено використовувати відеореєстратори, особливо в регіонах, де активно ведуться бойові дії.

Серйозне занепокоєння щодо поширення використання відеореєстраторів на території України під час війни з рф висловив керівник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

За його словами, кожен відеореєстратор несе потенційну загрозу для незаконного витоку інформації. Приватні особи, на відміну від фахівців, які здійснюють відеоспостереження за допомогою централізованих систем, не можуть ефективно забезпечувати безпеку інформації з відеореєстраторів.

Заборона поширюється на фото- та відеозйомку важливих об’єктів і різних видів діяльності, включно з дорогами загального користування, урядовими будівлями, об’єктами інфраструктури, блокпостами.

Крім того, заборона охоплює будь-яку візуальну документацію місцезнаходження або руху військових підрозділів, оскільки це вкрай важливо для національної безпеки.

Громадян попереджають, що інформація з відеореєстраторів може потрапити до ворога, що допоможе йому, наприклад, корегувати вогонь. Тоді водіям навіть за ненавмисну допомогу ворогу загрожує кримінальна відповідальність.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment